Wie ben ik

Mijn naam is Tessa Janssen en graag vertel ik je iets meer over mijzelf en mijn keuze om als kindercoach aan de slag te gaan.

Geboren (1978)  in een onderwijzersfamilie, koos ook ik na mijn VWO ervoor om voor de klas te gaan staan! Na de opleiding PABO, later gevolgd door de opleiding Engels, heb ik vele jaren met plezier gewerkt in het Voortgezet Onderwijs, met name op het VMBO. Ik heb hier gewerkt als docent en als mentor. In het begin van mij onderwijscarrière heb ik een tweetal jaar binnen het speciaal onderwijs (SO/VSO) gewerkt. 

In 2006 besloot ik tijdens mijn zomervakantie vrijwilligerswerk te gaan doen in een weeshuis in Kenia. Dit gaf heel veel voldoening. Bij thuiskomst wist ik al meteen dat ik terug zou gaan en twee maanden later ben ik voor een klein jaar naar Kenia vertrokken. Hier heb ik met een lokaal echtpaar een eigen weeshuis opgestart. In dit weeshuis, het Upendo Children's Centre,  wonen momenteel 30 kinderen.  Vanuit Nederland ben ik hier veel mee bezig, het is een grote passie!

Voor de klas maar ook in Kenia, merkte ik dat mijn hart vooral ligt bij het sociaal emotionele aspect in de ontwikkeling van het kind. Tijdens mijn rol als mentor op het VMBO en in Kenia voelde ik dat ik echt verschil kon maken door kinderen sturing te geven en het zelfvertrouwen te vergroten. In Kenia bijvoorbeeld zag ik kinderen groeien, heel simpel door de wetenschap dat ik er voor ze was, dat er iemand in ze geloofde. Hierdoor zag je kinderen positief veranderen, kansen grijpen, geluk ervaren en vertrouwen krijgen. Vertrouwen in zichzelf en vertrouwen in anderen. Dit is volgens mij het mooiste wat er bestaat; Verschil maken in het leven van een kind op een manier waardoor zijn of haar leven een positievere loop krijgt. Hier wilde ik meer mee doen.  In ben daarom begonnen (2015) met de studie Pedagogische Wetenschappen op de Radboud Universiteit Nijmegen waar ik met veel plezier kennis mag vergaren. Daarnaast heb ik een opleiding Kindercoaching gevolgd en ben hier voor geslaagd begin 2016.

Nadat ik zelf moeder en (stiefmoeder) ben geworden van drie  jongens (2006, 2011 & 2018) ervoer ik nog meer dat elk kind uniek is en zijn eigen kwaliteiten heeft. Kwaliteiten waarvan ze zich vaak nog niet bewust zijn.

Naast mijn studie Pedagogische Wetenschappen en mijn werk als zelfstandig kindercoach werk ik twee dagen bij een instituut dat kinderen begeleidt met dyslexie. Verder ben ik veel bezig met (vrijwilligers)werk voor het weeshuis Upendo Children's Centre. Gelukkig heb ik nog genoeg tijd over voor mijzelf en mijn gezin. Ik geniet ervan om te koken en lezen en om 's avonds met mijn vriend de dag door te nemen onder het genot van een lekker glas wijn. Uitjes of leuke dingen ondernemen met mijn gezin staan ook hoog op mijn favorieten lijstje!


Curriculum Vitae:

  • diploma; VWO, Sintermeerten College Heerlen
  • diploma; PABO, Maastricht
  • propedeuse diploma; Lerarenopleiding Engels, Sittard
  • diploma; Kindercoach, Instituut Laudius
  • studerende; Pedagogische Wetenschappen,  Radboud Universiteit Nijmegen

 


Kompas Kindercoaching
geloven in jezelf!